Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 8.00-16.30 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
  • Štítky blogu

Potrebujete poradiť?

Zákaznícka podpora
0903 175 311 (Po-Pia, 8.00-16.30 hod.)
23.09.2020

Jedinečná limitka koňaku - iba 4500 fliaš pre celý svet

10. januára 2019 sa desať zapečatených sudov Camus Cognac (predtým po 4 ročnom zrení) dostalo po 45 dňoch plavby na palube plachetnice De Gallant do Bridgetownu na karibskom ostrove Barbados. Záver tohto výletu po mori však nebol koncom príbehu. V skutočnosti to znamenalo začiatok ďalšej cesty. Po roku a pol ďalšieho dozrievania v tropickom podnebí - v starostlivosti majiteľa Foursquare a Master Distiller Richarda Sealeho - uzavrela jedinečná Camus Caribbean Expedition Cognac proces dvojitého dozrievania. Jednorazová experimentálna séria bude obmedzená na 4 500 fliaš. Ako sa uvádza, expedícia bola zahájená s cieľom preskúmať možnosti zrenia koňaku v oceánskych podmienkach. Cieľom bolo vytvoriť „bezprecedentný chuťový profil“ tým, že sa koňaku umožní podstúpiť proces „morského dozrievania“-prax vyvážania koňaku po celom svete po mori z 18. storočia a na začiatku 19. storočia. Spoločnosť De Gallant vyplávala z prístavu vo francúzskom La Rochelle 23. novembra 2018 a do prístavu v Bridgetowne sa plavila 10. januára 2019, pričom zastavovala v Gijone a Tenerife.
Veľmi jedinečné podnebie, v ktorom dozrieval, urýchlilo zmeny farebných a chuťových pofiloch a vytvorilo koňak s výraznou, vysoko aromatickým chuťovým profilom, ktorý je absolútnou novinkou v histórii tejto kategórie.
 
 
 
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi